2020-07-02 10:23:42• hírek • Közlemény

Változott a tej-kifli program közbeszerzési szabályzata

illusztráció, forrás: viata-libera.ro
illusztráció, forrás: viata-libera.ro

Idéntől a polgármesteri hivatalok is részt vehetnek a tej-kifli program közbeszerzési folyamatában, minek köszönhetően mindenki minőségi javulás várható el a termékek tekintetében.

Várják a polgármesteri hivatalok jelentkezését a „Romániai iskolákért program” -ra, amely ingyenes gyümölcsöt, friss zöldséget, tejet és tejterméket, illetve péksüteményt biztosít az óvodás és általános iskolás gyerekeknek a tanév idején – tájékoztat a Szatmár Megyei Tanács közleménye.

Mostanáig a Szatmár Megyei Tanács volt az egyedüli közintézmény, amely ezen termékek biztosítására közbeszerzéseken részt vehetett, idéntől viszont a települések polgármesteri hivatalai is lebonyolíthatják ezeket az eljárásokat a jobb minőség és hatékonyság biztosítása érdekében.

Továbbá a közbeszerzésekre helyi termelők is jelentkezhetnek, természetesen betartva a kiírásban szereplő elvárásokat.

„A program decentralizálásával elérhetjük, hogy jobb minőségű termékeket kapjanak a diákok. A gyerekeknek lehetőségük lesz így helyi termelők portékáit fogyasztani, amely által a napi élelmiszer frissessége is garantálva lesz. A termelők és a gyerekek is egyaránt nyertesei ennek a programnak.” – nyilatkozta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke azon a találkozón, ahol több, a program iránt érdeklődő polgármesterrel is találkozott.

A program iránt érdeklődő polgármesteri hivatalok 2020. július 6-ig jelezhetik részvételi szándékukat a Szatmár Megyei Tanács Önkormányzati Igazgatóságán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: